Program for efteruddannelseskurset i Tyrkiet

I løbet af kurset udbygges siden med links til beretninger og fotos. 
Laust Wium Olesen - mail


Kortet viser variationen i fødselsrate i Tyrkiet 1998

 

Fredag den 28. Marts : Rejsedag, København – Istanbul. Indkvartering og fælles aftenspisning.

Derpå evt. en kort aftenbyvandring, hvis vejret indbyder til det.

 

Lørdag den 29. Marts: Kl. 8 30 – 16 30 vandreekskursion i det centrale Istanbul, historiske og nutidige magtcentre (religiøse, kommercielle og politiske). Skumring og aften: Sejltur på Bosporusstrædet, fællesmiddag i fiskerby ved strædet og hjemtransport i bus.

 

Søndag den 30. Marts: Kl. 9 00 – 11 00, lokal geolog holder forelæsning om hovedlinier i Istanbulområdets geologi herunder specielt byens vandforsyning og de tektoniske forhold.

Kl . 11 00 – 17 00 busekskursion ledet af lokal geograf/byplanlægger. Ekskursionens hovedtemaer, der vil blive gennemgået og besøgt, er:
- historiske og nutidige magtcentre i metropolen Istanbul
- gamle og moderne distrikter i byen, lav- og højstatusområder, ekstraordinært vellykkede og mislykkede distrikter i metropolen
- velbevarede osmanniske bydele/bygninger og hemmelighederne i den osmanniske byplan

Frokost og middag på egen hånd og for egen regning.

 

Mandag den 31. Marts: Formiddag, besøg på gymnasium, hvor der bliver mulighed for at følge lidt af en geografitime, og at mødes med elever, lærere og rektor. Vi må have en gave med, Topografisk atlas Grønland eller lignende.

Der gives et par timer til fri disposition f.eks. med mulighed for at besøge en kort- og geografiboghandel.

Indenrigsfly til Trabson, her bliver der mulighed for at studere De Pontiske Bjerge i fugle-perspektiv, hvis man har placeret sig rigtigt i flyet.

Aften og middag på egen hånd og for egen regning i Trabson.

 

Tirsdag den 1. April: Formiddag, først møde med repræsentanter for byen, følgende temaer belyses: Byens/kommunens befolkningsforhold, uddannelsesmuligheder, erhvervene og beskæftigelsen samt fremtidsplaner – derpå møde med en lokal geolog, der vil orientere om områdets geologiske forhold og omfanget af alvorlige tektoniske hændelser  og omfanget af jordskred og laviner, hvad årsagerne hertil end måtte være.

Eftermiddag, byrådet leder en busekskursion til udvalgte distrikter i byen og omegnen, vi ønsker at dette også omfatter besøget på en thefabrik eller en stor virksomhed indenfor hasselnødder. Der bliver måske tid til at besøge en kristen klosterruin (Sumela) i en voldsom kløft sydvest for byen.

Frokost? Fællesmiddag om aftenen.

 

Onsdag den 2. april: (programændring) Busekskursion til Rize, Hemsindalene og evt. Sumela. Overnatning på samme hotel  som 1. april i Trabson.I Hemsindalene er der varme kilder (badetøj relevant), en vegetation der minder om tempereret regnskov (regnfrakke, støvler).

 

Torsdag den 3. april: (programændring) Heldagstransport Trabson – Giresun – Dereli – Erbaa – Amasya. Fælles aftenspisning IV og overnatning på YUVAM PANSIYON (378 81324,12259). Amasya en klassisk smuk anatolsk by.

 

Fredag den 4. april: (programændring) Fri i Amasya til efter frokost, derpå kørsel til Kappadokien over Zile – vej 805 – Bogazliyan – Himmetdede til Yrgyp. Vi passerer måske Tyrkiets største vulkan Erciyes Dagi i dagslys – i morgen stifter vi bekendtskab med dens udfoldelser i tidligere tider.

 

Lørdag den 5.april: Det meste af dagen bruges på busekskursion gennem områdets utrolige både ”under- og overjordiske” landskaber. Tuf og slagger fra Erciyes Dagi udgør det materialemæssige udgangspunkt for områdets position som en af  Tyrkiets vigtigste turistområder. Områdets vulkanisme, tektonik og placering i pladetektonikken vil blive gennemarbejdet ud fra udleverede materialer. Kappadokien var tidligere et centrum i den kristne religion.

Fællesspisning om aftenen.

 

Søndag den 6.april: Indenrigsfly fra Kayseri (en god time fra hotellet) til Istanbul og derpå tilbage til København.